abonneren

Microsoft maakt YouTube-app Windows Phone 8 samen met Google

Microsoft en Google hebben toch nog besloten om de makkelijke weg te kiezen. Microsoft ontwikkelde zelf een YouTube-app voor Windows Phone 8, omdat Google dit niet wilde doen. Google protesteerde, maar gaat nu samen met Microsoft een app maken.

Het lijkt voorlopig tot een wapenstilstand te komen tussen Microsoft en Google. Na de recente vete rond de YouTube-app voor Windows Phone 8, begraven ze de strijdbijl om samen een nieuwe applicatie voor het videoplatform te ontwikkelen.

De twee bedrijven maakten dat nieuws gezamenlijk bekend in een verklaring aan onze collega Mary Jo Foley van ZDNet.com. De nieuwe app zal ergens in de komende weken in de Windows Store verschijnen. 

De herrie begon begin mei, toen Microsoft een zelfgebouwde YouTube-app voor Windows Phone 8 in haar Windows Phone Store lanceerde. Die toonde geen advertenties en liet toe om video’s te downloaden, en dat is in tegenspraak met Googles Algemene Voorwaarden.

Vorige week deed Microsoft al wat water bij de wijn door het met een update onmogelijk te maken om filmpjes te downloaden. Maar van het tonen van advertenties was nog altijd geen sprake, volgens Microsoft omdat het de nodige API’s niet krijgt van Google.

Het is niet duidelijk wat er achter gesloten deuren veranderd is, maar Microsoft heeft haar YouTube-app alvast uit de Windows Phone Store gehaald in afwachting van de nieuwe app. Voor nu zullen gebruikers moeten terugvallen op de oude HTML-versie van de app.

Geschreven door: Dries Cludts op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: YouTube

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord