abonneren

Microsoft maakt updates voor Windows 10 kleiner

Microsoft gaat updates voor Windows 10 op een nieuwe manier aanbieden, met als gevolg dat deze updates kleiner uitpakken dan voorheen. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

Een Unified Update Platform (UUP) moet ervoor zorgen dat de updates die de gebruikers van Windows 10 geregeld onder ogen krijgen aanzienlijk kleiner worden. Doordat Microsoft voortaan alleen de veranderde onderdelen in de update zet, kunnen de updates zo'n 35% kleiner uitpakken. 

Efficiënt

Naast het schrappen van onnodige onderdelen in de update, gaat Microsoft dezelfde update-techniek toepassen op mobiele apparaten als men nu gewend is bij pc's. Zo is er een efficiëntere manier gevonden om op apparaten met Windows 10 naar updates te zoeken, en kost het voor mobiele apparaten minder data en energie om de nieuwste versie van het besturingssysteem te downloaden en installeren. 

Met de mobiele versie van Windows 10 moesten gebruikers soms meerdere updates installeren om de nieuwste versie op hun smartphone te kunnen gebruiken. Met behulp van UUP kunnen ze hun apparaat in één keer naar de nieuwste versie updaten, net zoals op een pc of laptop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, 10