abonneren

Microsoft maakt prijs Windows 10 na gratis upgrade-periode bekend

Windows 10 als gratis update bleek een meesterzet van Microsoft, maar zo langzamerhand wil het bedrijf dat je toch gaat betalen. Althans, als je de overstap nog niet hebt gemaakt. Na 29 juli kost upgraden gewoon geld.

Een upgrade naar een volledige versie van Windows 10 Home kost 119 dollar. Omgerekend zo'n 105 euro, maar Microsoft heeft nog geen europrijzen bekendgemaakt. Ook andere versies van Windows 10 (zoals Pro) worden niet genoemd. Wie de upgrade naar Windows 10 al heeft gedaan, kan het OS na 29 juli gewoon gratis blijven gebruiken.

Upgrade-melding verdwijnt

Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegenover Winbeta daarnaast dat Windows 7- en 8.1-gebruikers mettertijd niet langer worden lastig gevallen met pop-ups die ze proberen over te halen over te stappen op Windows 10. Die goedbedoelde boodschap is veel mensen een doorn in het oog geworden. Er is zelfs software te downloaden die de melding van systemen weert.

Anniversary Update

Windows 10 is hoe dan ook een groot succes voor Microsoft. Het besturingssysteem staat inmiddels op meer dan 300 miljoen apparaten. Het bedrijf stoomt voor de aankomende zomerperiode een grote update klaar, die de Anniversary Update wordt genoemd. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: 10, Windows