abonneren

Microsoft maakt gehackte Xbox-Live codes onbruikbaar

Via een exploit konden hackers Xbox Live-codes buitmaken door een algoritme te gebruiken om via gebruikte Xbox-Live codes nieuwe codes aan te maken. Microsoft was binnen enkele uren op de hoogte van de exploit en geeft aan de codes onbruikbaar te maken.

Door te kiezen voor 160 Microsoft-punten voor een Halo: Reach-Avatar-voorwerp, of een kaart voor 48 uur lang Xbox Live Gold kon men via een exploit de pagina blijven refreshen om zou punten binnen te halen. Naar verluid zou daarmee voor een waarde van 1,2 miljoen euro/dollar?aan Microsoft-punten zijn buitgemaakt. Microsoft zelf ontkent dat het bedrag zo hoog is en laat weten dat het aanzienlijk lager is. Het exacte bedragmaakt Microsoft echter niet bekend.

Microsoft zegt te kunnen achterhalen van wie de illegaal verkregen codes komen. Naast het onbruikbaar maken van de codes wordt ook gekeken in hoeverre de hackers inbreuk hebben gemaakt op de voorwaarden en welke straffen daaraan gekoppeld zullen worden. Gebruikers die legaal aan codes zijn gekomen, hebben door dit vooral overigens niets te vrezen zo laat Microsoft weten.

Via: Kotaku

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Laatste reactie