abonneren

Microsoft maakt 'blue screen of death' groen in Windows 10-preview

Het 'blue screen of death' wordt in Windows 10 groen. Microsoft experimenteert met de mogelijkheid het iconische foutmeldscherm een andere kleur te geven.
Dat laat een Microsoft-ontwikkelaar weten op Twitter. Inmiddels hebben verschillende Windows 10-gebruikers het nieuwe scherm al weten te reproduceren.

Onderscheid

In een komende preview van Windows 10 krijgt het klassieke scherm in sommige gevallen een andere kleur. Waarschijnlijk gebeurt dat omdat Microsoft zo onderscheid wil maken tussen ernstige en minder ernstige errors, maar het bedrijf heeft er officieel nog niets over gezegd.

Preview

Voorlopig zit het 'green screen of death' alleen nog in een Technical Preview van Windows 10. Die lekte vorige week al uit en kan inmiddels door bèta-testers worden gebruikt. De Technical Previews wordt gebruikt om experimentele features van Windows 10 te testen. Het is lang niet zeker of dergelijke features uiteindelijk in de definitieve versie van Windows 10 verschijnen. Als dat wel gebeurt, is dat waarschijnlijk met de nieuwe Creator's Update, die begin 2017 verschijnt.

Iconisch

Het 'blue screen of death' is één van de meest iconische voorbeelden van Windows. Het blauwe scherm komt alleen naar voren wanneer er een ernstige fout in het besturingssysteem is voorgekomen waar Windows niet zomaar mee om weet te gaan. Al jaren is het blauwe scherm een onuitputtelijke bron van grappen, zeker wanneer die in het wil te vinden zijn.

Verdrietige smiley

Het 'BSOD' is al jaren min of meer hetzelfde, al voegde Microsoft er in Windows 8 plotseling een verdrietige smiley aan toe, en zit er sinds vorig jaar een QR-code op het scherm waarmee een gebruiker de foutmelding kan opzoeken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, Windows 8, blue screen of death, green screen of death, windows 10