Microsoft lanceert Windows Phone app

Vandaag presenteert Microsoft Windows Phone 8 in San Francisco, een besturingssysteem voor smartphones. In de Windows Store is nu al de app Windows Phone beschikbaar. Met deze app worden bestanden eenvoudig gesynchroniseerd tussen een Windows 8 smartphone en een Windows 8 pc.

Windows 8 werd afgelopen vrijdag gelanceerd voor pc en tablet. Het besturingssysteem wordt standaard geleverd met de online opslagservice SkyDrive. Om hiervan te profiteren moeten gebruikers van Windows 8 zich registreren bij Microsoft. De registratie kan ook met een bestaand account.

Met de Windows Phone app kunnen muziek, foto's en video van de Windows 8 smartphone naar de Windows 8 computer (en andersom) worden overgezet. Zo kunnen bestanden van Windows 8 apps als Foto's snel worden gedeeld. Om bestanden over te zetten is het niet eens nodig om de Windows Phone app te openen, meldt Microsoft. Zo kan een vers geschoten filmpje op de smartphone direct naar de pc worden gekopieerd.

De synchronisatie van Windows 8 apps voor smartphone, tablet en pc is voor Microsoft relatief eenvoudig op te zetten, omdat Windows Phone 8 en Windows 8 onder de motorkap sterk op elkaar lijken. Beide besturingssystemen beschikken over dezelfde kern.

Bron: Windows Store

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: pc, smartphones, tablets, laptops