abonneren

Microsoft koopt Yammer voor $ 1,2 miljard

Microsoft koopt de sociaalnetwerkleverancier Yammer voor 1,2 miljard dollar. Het bedrijf zal worden opgenomen in de Office-divisie van Microsoft. De bestaande topman David Sacks blijft aan als leider van het Yammer-team.

Vorige week werd deze overname al verwacht. Met Yammer krijgt Micsosoft de mogelijkheid om de zakelijke officegebruikers een sociaal netwerk aan te bieden. Microsoft krijgt zo een veel completer aanbod van clouddiensten.
Yammer biedt sociale netwerkdiensten aan bedrijven en zou vijf miljoen gebruikers hebben en zo 85 % van de top 500 van bedrijven bedienen. De diensten lijken op wat Microsoft biedt in de SharePoint-diensten. Het werkt meer als een gesloten versie van Facebook.

Het is nog de vraag of er iets van deze overname te merken zal zijn in de komende Office 2013 versie waar ook een nieuwe versie van SharePoint in zit. Microsoft zegt Yammer te blijven ontwikkelen als een aanvullende dienst voor producten als SharePoint, Office 365, Dynamics en Skype. Dat zal waarschijnlijk betekenen dat een integratie pas later op het programma staat.

Bron: Winsupersite

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Sociaal Netwerk, Yammer

Laatste reactie