Microsoft komt nog 'deze maand' met Office for iPad

Er klinken steeds hardnekkigere geruchten dat Microsoft nog deze maand dan eindelijke 'Office for iPad' onthult. Volgens ingewijden komt de softwaregigant 27 maart met die aankondiging.

Dat melden bronnen aan ZDNet. Volgens die bronnen houdt Microsoft 27 maart een conferentie waar het softwarepakket voor de iPad wordt onthuld. Die conferentie wordt geleid door de nieuwe CEO Satya Nadella, en gaat over de nieuwe strategie van Microsoft over "werken in de cloud".

Office 365-abonnement

'Office for iPad' zou Word, Excel, PowerPoint en OneNote bevatten, maar geen andere Office-applicaties als Outlook. De app kan gedownload worden uit de App Store, maar heeft naar alle waarschijnlijkheid wel een Office 365-abonnement nodig om te draaien. MOmenteel kunnen gebruikers met zo'n persoonlijk abonnement Office installeren op één PC of Mac, en op één tablet. Op dit moment kan dat alleen nog maar op een Windows Tablet.

Veel te laat?

Het was al langer bekend dat Microsoft werkte aan een mobiele versie van het kantoorpakket voor de iPad, maar wanneer dat zou komen is nooit duidelijk geworden. De iPad werd in 2010 al uitgebracht, en het niet leveren van een Office-pakket voor de tablet. Het is maar de vraag of 'Office for iPad' nog relevant is, zeker omdat Apple voor "slechts" 8 euro per stuk apps levert als Pages, Numbers en Keynote. Ook zijn er legio waardige tekstverwerkers beschikbaar op Apples tablet, zoals Docs2go.

Microsoft denkt zelf veel stemmen te winnen. In een analyse van het bedrijf staat te lezen dat Microsoft mogelijk miljarden in potentiële inkomsten is misgelopen door het laat uitbrengen van het Office-pakket. "Als we Office for iPad op 10% van de iPads krijgen, kunnen we 15 miljoen abonnees erbij krijgen en 1,1 tot 1,5 miljard dollar verdienen", staat in het rapport te lezen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten