abonneren

'Microsoft komt met Surface Phone'

Microsoft zou werken aan een eigen Surface-telefoon, een apparaat dat net als de Surface-tablets door het bedrijf zelf is ontworpen. ER is nog niet veel bekend over het toestel, behalve dat dat ergens midden volgend jaar wordt uitgebracht.

Dat meldt Windows Central op basis van bronnen binnen Microsoft.

Intel

De Surface Phone is iets anders dan de Intel-telefoon, waarvan er al een tijdje geruchten rondgaan. Volgens Windows Central is de samenwerking met Intel gestopt, maar wordt er een nieuw toestel gemaakt door Microsoft zelf.

x86

Er is weinig bekend over het toestel. Microsoft zou voor de CPU nog wel samenwerken met Intel, die een x86-chipset in het toestel zou zetten. Dat is niet helemaal onverwacht, want Microsoft wil graag dat Win32-apps straks op Windows 10 kunnen draaien.

Win32-apps

Dat lijkt in het algemeen wel de achterliggende gedachte van de Surface Phone. Microsoft moet Windows 10 aan de man krijgen, en een belangrijke stap daarin is om veel apps te krijgen. Als het bedrijf Win32-apps op een telefoon kan laten draaien, betekent dat dat het makkelijker wordt voor ontwikkelaars om apps te maken, maar ook dat gewone Windows-apps op telefoons kunnen draaien.

Release

Het is ook nog niet duidelijk wanneer de 'Surface Phone' uit zou komen, maar Windows Central zegt dat dat ergens midden 2016 zou zijn. Dat zou het meest praktisch uitkomen rond de tweede grote update voor Windows 10 (genaamd 'Redstone'). Die komt rond de zomer van volgend jaar uit - grote kans dat een Surface Phone dan ook wordt aangekondigd. Het is ook mogelijk dat dat samenvalt met Microsofts ontwikkelaarsconferentie in oktober.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Surface, Microsoft Surface, surface phone, microsoft surface phone