Microsoft komt met spoedpatch tegen lnk-lek

© CIDimport

Microsoft komt met spoedpatch tegen lnk-lek

Geplaatst: 2 augustus 2010 - 09:08

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie ID.nl

Microsoft heeft aangekondigd nog vanavond met een tussentijdse reparatie te komen voor het lek, dat aanvallen via snelkoppelingen in Windows toelaat. Dit is een gevolg van het toenemend aantal aanvallen dat van dit lek misbruik maakt. Het lek laat malverserende code toe als de gebruiker op een geïnfecteerde link (snelkoppeling) klikt. Er zijn nu steeds meer grappenmakers die van dit lek misbruik maken. Microsoft heeft dan ook besloten dat het noodzakelijk is een noodreparatie uit te brengen buiten de maandelijkse patch-cyclus, die bekend staat als patch-Tuesday, om. De problemen doen zich voor bij Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 en Windows server 2008.Het probleem staat beschreven in Microsofts veiligheidsadvies: 2286298   

Microsoft heeft aangekondigd nog vanavond met een tussentijdse reparatie te komen voor het lek, dat aanvallen via snelkoppelingen in Windows toelaat. Dit is een gevolg van het toenemend aantal aanvallen dat van dit lek misbruik maakt.

Het lek laat malverserende code toe als de gebruiker op een geïnfecteerde link (snelkoppeling) klikt. Er zijn nu steeds meer grappenmakers die van dit lek misbruik maken. Microsoft heeft dan ook besloten dat het noodzakelijk is een noodreparatie uit te brengen buiten de maandelijkse patch-cyclus, die bekend staat als patch-Tuesday, om. De problemen doen zich voor bij Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 en Windows server 2008.

Het probleem staat beschreven in Microsofts veiligheidsadvies: 2286298 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten