Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Microsoft komt met 'Release Preview'-programma voor Windows Insiders

Microsoft komt met een nieuwe 'Ring' voor Windows Insiders, de gebruikers die de bèta-versies van Windows 10 testen voor ze worden uitgerold naar het grote publiek. In de 'Release Preview'-ring krijgen gebruikers wel nieuwe updates voor het OS, maar blijven ze op de oude 'branch' van Windows zitten.

Dat laat Microsoft weten in een blogpost. De Release Preview is geschikt voor mensen die wel nieuwe updates willen proberen, maar niet tegen teveel bugs willen aanlopen, aldus het bedrijf.
 

Previews

Via het Windows Insider-programma is het momenteel mogelijk vroege previews van Windows 10 te proberen: De Fast Ring en de Slow Ring. Bij de Fast Ring krijgen testers direct alle nieuwe versies van Windows 10, inclusief alle mogelijke bugs. Microsoft past die bugs vervolgens aan en stuurt een aangepaste versie van de nieuwe build dan naar de Slow Ring-gebruikers.
 

Nieuwe features, oude build

Er zijn echter ook gebruikers die wel nieuwe features willen, maar niet naar een nieuwe build willen. Een nieuwe build betekent namelijk ook dat er mogelijk problemen ontstaan door drivers die niet compatibel zijn.

In de nieuwe release blijven gebruikers wel op de oudere build, maar krijgen ze wel nieuwe features. Daar zitten ook nieuwe functies bij in apps zoals Edge of Groove.
 

OS opnieuw installeren

Microsoft waarschuwt gebruikers van de Fast Ring wel dat de updates minder betrouwbaar kunnen worden. Er worden rigoreuzere updates verstuurd waardoor systemen sneller kunnen vastlopen. Microsoft zegt dan ook dat gebruikers bereid moeten zijn hun besturingssysteem soms opnieuw te installeren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, windows insider, windows insider fast ring, windows insider slow ring

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie