abonneren

Microsoft komt met noodpatch voor Office 2013

Computerbedrijf Microsoft heeft vandaag een noodpatch uitgebracht dat een probleem moet verhelpen met zijn e-mailprogramma Office 2013. Onlangs lieten vooral bedrijven weten dat ze geen gebruik meer konden maken van de mapweergave in Office, maar dit probleem is met de patch verholpen. Een recent opgedoken probleem met Internet Explorer is nog niet opgelost.

Een eerdere update die Microsoft deze maand uitbracht voor Office 2013 bevatte een aantal fouten. Zo zorgde de patch er onder meer voor dat de mapweergave in Outlook verdween. Na een paar uur werd de foutieve update daarom weer ingetrokken door Microsoft. De patch die vandaag is verschenen moet dienen als noodoplossing voor gebruikers die getroffen zijn door de fout. Met het toepassen van de patch moet het navigatievenster weer verschijnen in Outlook ’13.

Het verdwijnen van de mapweergave in Office 2013 doet zich specifiek voor bij de MSI-installaties van Windows en treft dus voornamelijk bedrijven die updates uitrollen voor meerder gebruikers tegelijkertijd. Consumenten die gebruik maken van Office 2013 voor Thuisgebruik en Studenten hebben daarom geen last van het probleem.

Nu de fout in Office 2013 is verholpen, is het wachten op een patch die problemen in Internet Explorer moet repareren. Onlangs dook namelijk ook een aanval op die zich richtte op gebruikers van Internet Explorer 8 en 9, maar ook schadelijk is voor versies 6 tot en met 11. 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Office

Tags: patch