Microsoft komt met IoT-kit voor Raspberry Pi 3

Microsoft heeft een ontwikkelkit aangekondigd om toepassingen voor het Internet of Things te ontwikkelen op de Raspberry Pi 3. De Seeed Windows 10 IoT Core Grove Kit is de komende zomer beschikbaar.

Microsoft heeft de Seeed Windows 10 IoT Core Grove Kit, die het vorige week tijdens de Build-conferentie aankondigde, samen met het Chinese bedrijf Seeed Studio ontwikkeld. De kit bevat alle hardware en software die je nodig hebt om toepassingen voor het Internet of Things te ontwikkelen, gebaseerd op Windows 10 IoT Core. Naast een Raspberry Pi 3 bevat de kit een breakoutboard, connectoren, kabels en een TFT-scherm.

Onmiddellijk aan de slag

De bedoeling met deze kit is vooral dat je onmiddellijk aan de slag kunt. Je hoeft ook niets te solderen. De prijs is nog niet bekend, maar de componenten in de kit lijken op die van de GrovePi+ Starter Kit van Seeed Studio, die ongeveer € 80 kost maar zonder een Raspberry Pi inbegrepen.

Alternatief voor Linux

Het Internet of Things is traditioneel vooral het terrein van Linux en opensourcesoftware. Microsoft wil ontwikkelaars met zijn kit ertoe aansporen om Windows 10 op meer apparaten te krijgen. Windows 10 IoT Core is een gestripte versie van Windows 10, speciaal voor minicomputertjes zoals de Raspberry Pi 3. Op de website Microsoft Projects heeft het bedrijf talloze projecten staan voor inspiratie.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: raspberry pi, internet of things, iot, raspberry pi 3, windows 10 iot core