abonneren

Microsoft kijkt naar mogelijkheden Office voor Linux

Microsoft kijkt serieus naar een Office-versie voor Linux. Deze zou mogelijk in 2014 kunnen worden uitgebracht.

Het is een goed jaar voor Linux. Valve heeft het gaming platform Steam uitgebracht voor dit open source besturingssysteem. Commerciële games als Half Life, Counter Strike en X3: Reunion zijn speciaal voor Linux beschikbaar, zonder tussenkomst van softwarepakketten als Wine. En Microsoft zou nu kijken naar de commerciële mogelijkheden van een poort van MS Office naar Linux.

Het gerucht over de Officeversie van Linux wordt gemeld door Michael Larabel van de website Phoronix. Deze heeft eerder bewezen goed op de hoogte te zijn over de ontwikkelingen van open source software, meldt Engadget. Zo kwam hij vorig jaar met het nieuws dat de gamesontwikkelaar Valve bezig was met Steam voor Linux.

Op de Belgische Free Open-Source Developers European Meeting (FOSDEM) kwam afgelopen weekend de open source gemeenschap bij elkaar om demonstraties te geven en te netwerken. Daar hoorde Larabel van iemand het gerucht dat MS Office voor Linux serieus wordt overwogen door Microsoft. De reden hiervoor is dat Linux zich in commercieel opzicht steeds meer bewijst op de desktop. Een toenemend aantal regeringen en andere overheidsorganisaties zijn overgegaan op Linux. Deze zijn eerder geneigd om over te stappen naar LibreOffice of OpenOffice doordat een speciale Linuxversie voor MS Office ontbreekt.

De geruchten worden verstevigd door de recente acties van Microsoft met betrekking tot de andere besturingssystemen dan Windows. Microsoft brengt nog steeds een Linuxversie voor het videochatprogramma Skype uit. Bovendien zou het bedrijf ook werken aan een Office-versie voor Android.

Momenteel werken sommige versies van MS Office met Linux met behulp van de programma's Wine of CrossOver van CodeWeavers. Maar een speciale versie voor Linux zou natuurlijk helemaal mooi zijn. Bij Microsoft zou intern al zijn begonnen met een poort van MS Office voor Linux, maar het is niet bekend hoe ver deze is gevorderd.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Office

Tags: Ms Office

Laatste reactie