Microsoft investeert in Nook e-reader

Dat Microsoft ook belang ziet in e-books mag blijken uit de investering van 300 miljoen dollar die het bedrijf doet in de ontwikkeling van de Nook e-reader. De Nook is een e-reader ontwikkeld door Barnes & Noble en is de grootste concurrent van de Kindle van Amazon.

Barnes en Noble hebben tientallen miljoenen geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Nook, die voor het eerst in 2009 op de markt kwam. Het een van de eerste e-readers die een kleurenscherm heeft en houdt het midden tussen een e-reader en tablet. Ondertussen is de Nook goed voor een marktaandeel van 27 % op de Amerikaanse markt van e-readers.

Net als de Kindle Fire is ook de Nook gebaseerd op het besturingsysteem Android, of het door de samenwerking met Microsoft nu de bedoeling is om over te stappen op Windows 8 als toekomstig besturingssysteem is de vraag. Wel zal Windows 8 zal als onderdeel van de overeenkomst straks de de Nook e-reader-applicatie krijgen, waarmee Windows 8 tabletgebruikers e-books kunnen lezen.

Met de overeenkomst om een gezamenlijk afgesplitst bedrijf op te zetten voor de ontwikkeling van de Nook e-reader, zijn de licentieconflicten van Microsoft in de richting van B&N ook van de baan. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: b&n