Microsoft introduceert opvolger Windows Live

Windows Live is niet meer. De allesomvattende noemer wordt vervangen door het Microsoft-account, dat toegang geeft tot Microsoft-diensten van Hotmail tot Messenger en Xbox Live.

Sinds de eerste testversie van Windows 8 gingen er al geruchten dat Microsoft ging stoppen met Windows Live. Het merk werd gebruikt voor accounts, applicaties en webdiensten, die niet allemaal even goed bij elkaar pasten. De verschillende diensten gaan zelfstandig door, zonder de Live-noemer. Alle accounts worden op één hoop geveegd en omgezet naar het Microsoft-account, waarmee je bij alle diensten van Microsoft kunt inoggen.

Windows Live werd door Microsoft gebruikt door veel online diensten. Cloudopslagdienst SkyDrive ging door het leven als Windows Live SkyDrive, net als e-maildienst Windows Live Hotmail. Ook desktopsoftware viel onder het merk, zelfs als het met online niet veel te doen had (denk aan videobewerkingspakket Windows Live Movie Maker). Microsofts beslissing is daarom logisch. De diverse diensten worden langzaamaan allemaal met elkaar verbonden door het Microsoft-account. Ook in Windows 8 en Windows Phone 8 zal dit account een centrale rol gaan spelen. Zo is de standaardmanier van inloggen van Windows 8 al het Microsoft-account. Het omzetten van het Windows Live-merk is een omvangrijke operatie dus het kan nog wel een tijdje duren voor alle sporen verdwenen zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten