Microsoft: Internet Explorer 8 is ernstig lek

Internet Explorer bevat een groot beveiligingsgat. Dat heeft Microsoft bevestigd, terwijl het werkt aan een patch om de browser op te lappen. Via het lek kan een computer op afstand worden overgenomen vanaf het moment dat een malafide website bezocht wordt.

Hackers hebben de exploit al gebruikt voor aanvallen op het Amerikaanse departement van arbeid en het departement van energie. Microsoft werkt aan een patch en geeft een aantal tips die gebruikers van Internet Explorer 8 beschermt tegen het lek.

De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk om te upgraden naar een nieuwere versie (versie 6 en 7 hebben overigens geen last van de exploit) maar wie dat niet wil of kan (bijvoorbeeld iedereen die op XP werkt) zijn er andere manieren om je te beschermen. Microsoft raadt gebruikers aan om de beveiligingsinstellingen voor internet en local intranet op ‘hoog’ te zetten en een vinkje te zetten bij om een goedkeuringsvenster te krijgen voor alle Active Script types (of dit uit te schakelen).

Uiteraard raadt Microsoft ook aan om je firewall aan te zetten, softwareup te daten, anti-virus en spyware software te installeren en terughoudend te zijn met het klikken op linkjes in e-mails en instant messages.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Security

Tags: beveiliging, gat, lek, kwetsbaarheid, ie 8