abonneren

Microsoft geen blijver op tabletmarkt

Dat Microsoft onverwacht aankondigt eigen tablets te gaan verkopen heeft de gevestigde hardwarefabrikanten verbaasd. Acer-oprichter Stan Shih verwacht dat Microsoft zich, nadat het de hardwarefabrikanten de weg heeft gewezen, weer uit de tabletmarkt zal terugtrekken.

Microsoft doet dan wat Google al eerder deed met Android-smartphones. Volgens Shih verwacht Microsoft met het onder eigen merk aanbieden van Windows 8-tablets andere hardwarefabrikanten zal aanmoedigen eigen producten op de markt te brengen. Als dat doel is bereikt zal Microsoft niet nog meer modellen uitbrengen. Fabrikanten die met Windows 8 beginnen moeten Microsofts intenties positief interpreteren. Ze profiteren immers van Microsofts marketing-inspanningen.

Microsoft heeft volgens Shih geen belang bij het verkopen van hardware, omdat dit veel minder oplevert dan softwareproducten. Het is voor Microsoft heel lastig om zelfstandig tablets te verkopen, omdat het niet beschikt over een organisatie voor productie, distributie en nazorg.

Microsoft Surface

Microsoft heeft aangekondigd de Surface tablets alleen in de VS in winkels te verkopen naast een selectief aantal webwinkels. Aangezien Apple zijn iPads over de hele wereld verkoopt heeft Apple alleen al op het punt van verkoop en distributie een moelijk te kloppen voorsprong.

Google Nexus tablet

Het stimuleren van de markt is een truckje dat Google met succes heeft toegepast met de Nexus Android-smartphones en nu ook met de Nexus tablet van plan is. Verwacht wordt dat Google volgende week op de Google I/O-conferentie de 7 inch Nexus tablet zal onthullen. Die zal dan in juli al verkrijgbaar zijn. Verwacht wordt dat de tablet een prijskaartje krijgt van $199.

 

Bron: Digitimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Laatste reactie