Microsoft geeft SkyDrive facelift

Microsoft heeft de online cloudservice SkyDrive in een modern jasje gestoken. Net als bij de webmail heeft de clouddienst nu een Windows 8 look gekregen met de beroemde tegeltjes interface.

Naast de nieuwe SkyDrive webinterface en verbeterde apps voor de PC en Mac komt er binnenkort ook een SkyDrive app voor Android. Met deze aanpassingen en straks het nieuwe Windows 8 is Microsoft helemaal klaar voor de toekomst.
SkyDrive is met deze aanpassing geschikt voor het gebruik met het nieuwe Office dat waarschijnlijk niet lang na de komst van Windows 8 het daglicht zal zien.

Facelift SkyDrive

De veranderingen betreffen vooral de Windows 8 tegeltjes-look met daarin allerlei preview-opties waarin bijvoorbeeld voorbeeld-afbeeldingen van foto’s snel doorgebladerd kunnen worden. Ook zouden de prestaties van de geïntegreerde apps voor Windows en de Mac verbeterd zijn.

SkyDrive App voor Android

Op de SkyDrive-app voor Android moeten we nog een paar weken wachten. Met deze App zal SkyDrive een geduchte concurrent worden van vergelijkbare diensten als bijvoorbeeld Google Drive en DropBox.

Kijk hier naar een overzicht van de veranderingen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: skydrive