abonneren

Microsoft geeft Office 365 gratis weg aan studenten

Scholen en onderwijsinstellingen die momenteel gebruik maken van Microsoft’s kantoorsoftwarepakket Office 365 ProPlus of Office Professional Plus mogen hun studenten binnenkort een gratis Office 365 ProPlus-pakket aanbieden. Microsoft maakt dit nieuws bekend via zijn Office-blog.

De speciale onderwijsactie van softwaregigant Microsoft gaat in op 1 december 2013. Vanaf die dag kunnen scholen die één of beide Office-pakketten al in gebruik hebben voor hun docenten gratis aan studenten aanbieden. Dit houdt in dat studenten van dergelijke onderwijsinstellingen gratis gebruik kunnen maken van programma’s als Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Microsoft laat weten dat de Office-pakketten voor studenten zowel op school als thuis gebruikt kunnen worden. Ook benadrukt het bedrijf dat het belangrijk is dat de toekomstige generatie op een juiste manier bekend raakt met de computertechnologieën die ze in hun latere carrière ook gaan gebruiken.

Het Student Advantage programma, zoals Microsoft de studentenpromotie noemt, geeft scholieren onder meer toegang tot de volledige versies van Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Access en Publisher. De programma’s kunnen op maximaal vijf pc’s of Apple-computers worden geïnstalleerd. Daarnaast kan het softwarepakket ook op vijf mobiele apparaten worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld een Android-telefoon, iPhone of iPad. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Office

Tags: