abonneren

'Microsoft gaat Windows 10 op usb-sticks aanbieden'

Microsoft gaat Windows 10 vermoedelijk ook op usb-sticks aanbieden, naast de gebruikelijke installatie-dvd's. Het bedrijf kondigt dit zelf nog niet aan, maar het product is wel al aangetroffen op prijslijsten van buitenlandse webwinkels.

Het doorgaans betrouwbare WinFuture heeft daar screenshots van in handen gekregen. Er zouden usb-sticks op de markt komen voor zowel Windows 10 Home als Windows 10 Pro.

Windows 10 is sowieso al via een usb-stick te installeren, maar dan moet je eerst wel zelf het .iso-bestand downloaden en deze met speciale software op de stick zetten.

Sneller en makkelijker

Voor de wat minder ervaren pc-gebruikers zou een voorgeïnstalleerde usb-stick dan ook een uitkomst zijn. Een besturingssysteem via usb installeren is doorgaans een stuk sneller dan via een dvd. Daarnaast bezitten laptops al vaak helemaal geen dvd-drive meer.

Microsoft komt ook met een mini-pc waar Windows 10 op draait, de Quanta Compute Plug. Daarnaast zijn sommige compute sticks naar het besturingssysteem te upgraden, zoals de onlangs onthulde stick van Lenovo.

Windows 10 lanceert op 29 juli aanstaande.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: 10

Laatste reactie