abonneren

Microsoft gaat veelgebruikte wachtwoorden blokkeren

Microsoft gaat extra stappen ondernemen om computergebruikers sterke wachtwoorden te laten verzinnen, door veelvoorkomende wachtwoorden niet meer toe te staan op zijn diensten.

Het security-team van Microsoft weet welke wachtwoorden het vaakst voorkomen door databases met gestolen passwords te analyseren.

Daarnaast wordt de data van SplasData gebruikt, een onderzoeksbureau dat een lijst bijhoudt van 'slechte' wachtwoorden die veel in het wild voorkomen.

Volgens Microsoft komt het te vaak voor dat cybercriminelen door domweg te raden, veel schade kunnen berokkenen. Dagelijks worden er 10 miljoen Microsoft-accounts aangevallen, aldus het bedrijf.

123456

Bij het aanmaken van een nieuwe Microsoft-account kunnen gebruikers daardoor niet langer kiezen voor wachtwoorden als '123456', 'password' of 'welcome'. Dat geldt onder andere ook voor Outlook-, Xbox-, en Azure-accounts.

Wie die wachtwoorden al heeft, kan door Microsoft buitengesloten worden. Zo hoopt het bedrijf een beter wachtwoord af te dwingen.

Bron: Microsoft

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Wachtwoord

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord