Microsoft gaat films en muziek verkopen in Windows 10-Store

Microsoft gaat de 'Store' in Windows 10 gebruiken om allerlei soorten content te verkopen. Niet alleen apps, maar ook films, series en muziek worden straks in de digitale winkel verkocht.
Er is vanaf vrijdag een nieuwe update van het besturingssysteem beschikbaar. Windows 10 zit op dit moment nog steeds in de bèta-fase, maar gebruikers kunnen via het Windows Insider-programma wel al nieuwe features downloaden. De vernieuwde Store zit in één van die updates.

Bèta

De Store is zelf ook nog in bèta, dus niet alle functionaliteiten werken nog. Wel is te zien hoe er een speciale 'Movies & TV'-sectie in de Store zit. Daar zijn in de toekomst films en series te koop of te huur, vergelijkbaar met iTunes en Google Play. Op dit moment gaat het nog om een handjevol films, maar nog geen series.

Piraterij

Er ontbreken nog veel functies, zoals informatie over de films. Op het moment is het ook alleen mogelijk om films te streamen, maar niet om te downloaden. Dat moet later wel mogelijk worden. Het is nog niet duidelijk hoe Microsoft piraterij wil tegengaan met gedownloade films.

Eén platform, één taak

Microsoft gebruikt Windows 10 als één besturingssysteem voor al zijn apparaten. Daar past een algemene content-winkel ook wel bij, zodat je een films zowel op je pc als op je telefoon of je Xbox kunt kijken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Store