Microsoft gaat bruut reorganiseren

Er gaan al een tijdje geruchten over een reorganisatie bij Microsoft die verstrekkende gevolgen zou hebben. Steve Ballmer heeft nu een memo naar werknemers gestuurd waarin inderdaad een reorganisatie uiteengezet wordt. Microsoft wil door te reorganiseren zijn nieuwe strategie beter tot uitvoer brengen.

In een memo die online werd gezet door AllThingsD schrijft CEO Steven Ballmer van Microsoft naar zijn werknemers dat er een grootschalige reorganisatie zit aan te komen. Ballmer heeft de grootste herstructurering in jaren voor ogen. De grootste verandering is dat Microsoft onderverdeeld wordt in een apparatenafdeling en een dienstenafdeling. Het bedrijf zal in de breedte verdeeld worden op basis van functionaliteit, zodat het bedrijf in zijn totaliteit als één samenhangend geheel kan functioneren en een nieuwe strategie ten uitvoer kan brengen.

De afdelingen zullen worden: Engineering, Marketing, Business Development and Evangelism, Advanced Strategy and Research, Finance, HR, Legal en COO (daarin zit field, support, commercial operations en IT in). Microsoft wil zo de nieuwe strategie nog beter kunnen uitvoeren, staat in de memo te lezen. De producten van Microsoft worden niet gezien als losse onderdelen die toevallig binnen één bedrijf vallen, maar echt als geheel, volgens Ballmer.

Het bedrijf zal alle middelen die het heeft herverdelen en dan producten bouwen en diensten leveren die één geïntegreerde ervaring bieden voor klanten. Microsoft belooft verder anders te gaan communiceren met klanten, ontwikkelaars en partners. Over de communicatie van Microsoft is dan ook nog wel eens wat te doen. Verder wil het bedrijf zowel de snelheid als de kwaliteit van product- en software-ontwikkeling verbeteren door bestaande processen aan te passen en beter samen te werken intern.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: reorganisatie, steve ballmer