abonneren

Microsoft en Nokia investeren € 18 miljoen in apps

Microsoft en Nokia gaan elk € 9 miljoen investeren in de ontwikkeling van apps voor het Windows Phone platform voor smartphones. Het project heet AppCampus en is een samenwerking met de Finse Aalto Universiteit.

Het project duurt drie jaar. Het is de bedoeling dat de Universiteit jonge startende ondernemers die goede innovatieve ideeën hebben voor nieuwe toepassingen gaat ondersteunen met geld, ruimte en advies. Nokia heeft in het verleden al vaker samengewerkt met de Finse universiteit.

De Microsoft app Marketplace voor Windows Phone telt nu circa 70.000 apps maar heeft nog een flinke achterstand ten opzichte van de app stores van iOS en Android die goed zijn voor meer dan een miljoen apps. Belangrijke apps ontbreken vaak nog voor Windows Phone en Microsoft en Nokia willen daar verandering in brengen. Het AppCampus project gaat in mei 2012 van start.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord