abonneren

Microsoft en Google ruziën over YouTube-app

Schreven we gister nog dat Microsoft een nieuwe YouTube-app had uitgebracht voor Windows Phone, inmiddels heeft Google de app wederom geblokkeerd. Hoewel Google medewerking heeft verleend aan de app, is de zoekgigant niet tevreden over het eindresultaat. Microsoft is furieus.

Google heeft de nieuwe Microsoft YouTube-app voor Windows Phone geblokkeerd omdat het de gebruiksvoorwaarden zou overtreden. Vreemd genoeg hebben de twee bedrijven juist samengewerkt aan een html5-implementatie, nadat de vorige YouTube-app door Google geblokkeerd werd. Google claimt dat Microsoft niet de juiste wijzigingen heeft aangebracht om een volwaardige YouTube-beleving te kunnen bieden. De api-key waar Microsoft gebruik van maakt is ingetrokken, waardoor de app uitsluitend foutmeldingen serveert.

Microsoft heeft furieus gereageerd op de beslissing van Google. Het beweert dat Google de YouTube-app blokkeert uit kwade wil. Het bedrijf betwist de openheid van Google. Microsoft weigert op html5 over te stappen voor YouTube, omdat dit teveel nadelen zou bieden. Google weigert echter de niet-html5-versie toe te laten, wat vreemd is, want de Android- en iOS-apps zijn ook geen html5-apps. Microsoft claimt dan ook dat Google zelf willens en wetens excuses verzint om de app te blokkeren.

Wat er vermoedelijk achter de schermen speelt, is dat advertenties in de YouTube-applicatie niet werken zoals Google dat graag ziet. Microsoft weet dit niet zeker, omdat Google weigert de betreffende informatie vrij te geven. Toch is de softwaregigant van mening dat de twee bedrijven samen kunnen werken om tot een oplossing te komen. Wel benadrukt Microsoft dat Google zich eens goed achter de oren moet krabben over zijn handelswijze. Een gevecht tussen de twee ecosystemen moet niet over de rug van de gebruiker worden uitgevochten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: YouTube

Nieuws headlines

Laatste reactie