Microsoft en Consumentenbond botsen over privacy-instelling Windows 10

De vernieuwde privacy-instellingen van Windows 10 liggen onder vuur van de Consumentenbond. Volgens Microsoft valt het echter allemaal wel mee, en trekt de bond voorbarige conclusies.

Afgelopen maandag berichtte de Consumentenbond over een verborgen schuifje tijdens de installatie van Windows 10. Vanaf de Creators Update gaan de privacy-instellingen daar op de schop, zodat die voor gebruikers overzichtelijker worden

De Consumentenbond sprak over een 'cruciale verborgen optie', waarbij Windows 10-gebruikers instemmen om 'relevante advertenties te zien op basis van app-gebruik'. De optie staat standaard aan en zou pas te zien zijn zodra de muiscursor er overheen zweefde.

'Insider-versies veranderen'

Volgens Microsoft is die conclusie voorbarig, omdat de Consumentenbond zich baseerde op een Insider-versie van Windows 10. Dat verklaart het bedrijf vandaag tegenover Security.nl. Op basis van feedback van Insiders is deze constant aan verandering onderhevig.

De Creators Update van Windows10 zou begin april uitrollen naar reguliere Windows-gebruikers. Vanaf dat moment weten we zeker hoe de privacy-vork in de steel zit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10, privacy, creators update