abonneren

Microsoft en Adobe dichten 24 kwetsbaarheden

Microsoft en Adobe hebben gisteren het hoge aantal van 24 beveiligingsgaten opgelost via updates. Microsoft dichtte 23 lekken op patch tuesday en Adobe repareerde er één. Gebruikers dienen zo snel mogelijk te updaten, omdat computers kunnen worden overgenomen via een aantal lekken.

Het gaat hierbij om kwetsbaarheden in Adobe Flash Player, Internet Explorer 6, 7, 8, 9 en 10, Microsoft Ofice 2003 en Office 2011 voor Mac en Windows. Door deze kwetsbaarheden zijn aanvallers onder andere in staat om het complete systeem over te nemen. Deze zouden bepaalde informatie kunnen achterhalen of een zogenaamde denial of service kunnen veroorzaken. Maar liefst 19 lekken werden verholpen voor Internet Explorer.

Flash Player update

In het geval van Adobe Flash Player kunnen aanvallers willekeurige code uitvoeren. Adobe heeft  updates uitgebracht voor Windows, Mac, Linux en Android. Verder meldt het softwarebedrijf dat de ondersteuning voor Flash Player versie 10.3 wordt gestaakt vanaf 9 juli aanstaande. Gebruikers van deze verouderde Flash Player versie zullen moeten upgraden naar 11.7.x. Deze is beter beveiligd, onder andere met een sandbox voor de Windowsversie van Firefox.

Exploits binnen 30 dagen verwacht

Windowsgebruikers die de automatische updates hebben uitgeschakeld is aan te raden om Windows Update direct uit te voeren. Volgens Microsoft zullen naar verwachting binnen 30 dagen zogenaamde exploits verschijnen die misbruik zullen maken van de lekken.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Security

Tags: patch tuesday