Microsoft doet stap terug uit smartphone-markt om nieuwe strategie te bepalen

Er waren al een hoop tekens aan de wand. Microsoft doet voorlopig een stap terug uit de smartphone-markt en ontslaat daarbij circa 1850 werknemers van zijn telefoontak.

De veranderingen blijken uit een interne memo van het bedrijf aan zijn smartphone-divisie. Kortgeleden nog werd bekend dat Microsoft een groot deel hiervan doorverkocht

Microsoft benadrukt daarbij dat er nog wel degelijk een toekomst is voor Windows Phones, maar hoe die er precies uitziet wordt de komende tijd onderzocht. Met een marktaandeel van slechts 0,7 procent was al langer duidelijk dat het er niet al te best mee voor stond.

Security en Continuum

Volgens Microsoft zijn vooral bedrijven momenteel geïnteresseerd in telefoons met Windows 10. Onder meer security en de mogelijkheden van Continuum worden daarbij als belangrijke peilers genoemd.

Vermoedelijk komen er geen nieuwe Lumia's meer uit, maar de huidige modellen worden wel nog van updates voorzien. Microsoft gaat op zoek naar een nieuwe strategie, waarbij geruchten over een Surface Phone als vanouds weer de kop opsteken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: windows phone, windows 10 mobile