abonneren

Microsoft: 'Dit is een Surface Pro, geen iPad'

Microsoft geeft toe American Football-commentatoren bij te scholen over het verschil tussen een Surface Pro 3-tablet en een iPad. Dat blijkt nodig, want de twee worden nogal eens door elkaar gehaald tijdens live wedstrijden.

De tech-gigant is een vijfjarige deal van 400 miljoen dollar aangegaan met National Football League (NFL). Daarin is onder meer vastgesteld dat Microsofts Surface-tablets door coaches en spelers worden gebruikt om de wedstrijd nog tijdens het spelen te analyseren.

Verscheidene commentatoren maakten echter pijnlijke blunders toen de camera's de tablets in beeld brachten. Werden ze niet al gewoon als iPad bestempeld op nationale televisie, dan wel als 'iPad-achtige apparaten.'

Sneller

Vandaar dat Microsoft zich nu genoodzaakt ziet tot coaching. "Onze partners weten dan genoeg om over de Surface te kunnen praten zodra de camera toont dat deze tijdens de wedstrijd wordt gebruikt," aldus het bedrijf aan Business Insider.

Microsoft spoort ook de spelers en coaches zelf aan om comfortabel te worden met de tablet. Foto's van de wedstrijd zijn tot veertig seconden sneller te bekijken, waardoor de wedstrijd minder lang onderbroken hoeft te worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Surface Pro

Nieuws headlines

Laatste reactie