Microsoft brengt Windows 10-startmenu naar Windows RT

Microsoft heeft een update uitgebracht voor het hybride besturingssysteem Windows RT, die het startmenu toevoegt aan aan het OS.
Het gaat om een update voor Windows RT 8.1, dat op dit moment nog draait op onder andere Surface- en Surface 2-laptoptablets. Ook fabrikanten als Asus en Dell hebben RT-apparaten.

Live-tegels

Het startmenu lijkt heel erg op dat van Windows 10, met prominente live-tegels die informatie kunnen weergeven zoals het laatste emailbericht of het weer. Ook staat aan de linkerkant nu een lijst met alle applicaties.

Onze volledige review van het startmenu van Windows 10 kun je hier lezen.

Kleine veranderingen

Toch zitten er een aantal kleine veranderingen in het nieuwe startmenu. Zo is er geen snelkoppeling naar de instellingen, en zit de power-knop bovenaan in plaats van beneden.

Gebruikers krijgen nog steeds de mogelijkheid het nieuwe startmenu te verwijderen als ze dat liever willen, als ze liever bij de tegel-interface van Windows 8.1 willen blijven.

Semi-upgrade

Microsoft beloofde een tijdje geleden al dat naast Windows 7 en 8.1 ook Windows RT een update zou krijgen, waarbij 'een aantal' functies uit Windows 10 zouden worden geimplementeerd. Een volledige upgrade naar het nieuwe OS zit er echter niet in. Het gaat om de update KB3033055, die automatisch naar gebruikers wordt gestuurd via Windows Update. Het kan echter even duren voor die bij iedereen wordt uitgerold.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Startmenu, Windows Rt