abonneren

Microsoft brengt Surface Pro-tablet tweede kwartaal naar Europa

In het tweede kwartaal van 2013 zou het Surface Pro-tablet op de Europese markt beschikbaar zijn volgens het hoofd van Microsoft Duitsland.

 

De Surface Pro is Microsofts visitekaartje voor Windows 8. Qua uiterlijk lijkt zijn eerste tablet op de eerder uitgebrachte Surface RT, maar vanbinnen is de Pro-uitvoering een krachtpatser die kan wedijveren met de gemiddelde ultrabook. Bovendien draait de Surface Pro op Windows 8, dat in staat is om klassieke Windows-software te draaien in de deskoptmodus.

In de Verenigde Staten is de Surface Pro sinds kort te koop, maar Europese consumenten moesten voorlopig maar raden wanneer de tablet deze kant op zou komen. Christian Illek, topman van Microsoft Duitsland, zei tijdens techbeurs Cebit tegen PC World dat dit rond de zomer zal zijn.

Illek wilde geen exacte prijzen noemen, maar gaf wel aan dat de Amerikaanse dollarprijzen van de Surface Pro min of meer één op één worden overgezet naar euro’s.

Dat betekent dat voor de basisuitvoering van Surface Pro, dus zonder toetsenbord, al zo’n 900 euro moet worden neergeteld. Een fikse investering, vooral omdat de Microsoft-tablet wordt gehinderd door tegenvallend batterijleven. Bovendien krijgen steeds meer ultrabooks een aanraakscherm en bieden vaak betere prestaties, zoals Dells XPS 12.

België en Nederland zullen hoogstwaarschijnlijk niet tot de Europese landen behoren waar Surface Pro zijn gezicht laat zien. Volgens Microsoft Duitsland zijn Groot Brittannië, Duitsland en Frankrijk de eerste uitverkorenen, samen met Australië, China, Hong Kong en Nieuw-Zeeland.

Via: ZDNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Surface Pro

Laatste reactie