Microsoft brengt preview-versie 10061 van Windows 10 uit

Er is een nieuwe versie van Windows 10 uitgebracht, waarin onder andere een nieuwe Mail- en een Agenda-app zitten. Ook krijgt build 10061 een paar visuele updates.

Het gaat nog steeds om een 'Technical Preview', die te downloaden is via het Windows Insider-programma.

Nieuwe Mail-app

De Mail- en de Agenda-apps in Windows 10 zijn vernieuwd. Die zijn volgens Microsoft verbeterd, en krijgen een layout met 3 kolommen zodat je makkelijker tussen je email en je agenda kunt wisselen. Voor apparaten met een touchscreen zijn er gebaren toegevoegd waarmee je mails direct kunt verwijderen of archiveren.

Uiterlijke aanpassingen

In de nieuwe build zitten ook meer mogelijkheden om het uiterlijk aan te passen. Zo kun je de taakbalk en het instellingenmenu een zwart, transparant thema geven. Ook kan het startmenu handmatig groter of kleiner worden gemaakt.

Preview

Iedereen die de nieuwe Windows 10 graag wil bekijken kan dat downloaden via het Windows Insider-programma, maar we raden je aan Windows nog steeds niet als belangrijkste systeem te gebruiken. Er zitten namelijk nog flink wat bugs in de nieuwe versie - zo kun je sommige apps niet meer starten vanuit het startmenu. En als klap op de vuurpijl verschijnen alle letters die je in de nieuwe mail-app schrijft dubbel. "Het zou grappig zijn als je het niet zo irritant was", zegt Microsoft. De Technical Previews zijn dan ook vooral bedoeld om te kijken welke kant Microsoft op wil met het nieuwe besturingssysteem.

Vaker updates

Volgende week presenteert Microsoft een definitieve versie van het besturingssysteem. Die is pas eind juli voor iedereen te downloaden. Microsoft beloofde al dat het vaker en sneller wilde komen met previews van Windows 10, ook al zijn de veranderingen daarin vaak minimaal.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: