abonneren

Microsoft brengt belangrijke print-update uit voor Office for iPad

Toen Microsoft na lang (heel lang) wachten eindelijk Office for iPad uitbracht, bleek dat nog best een goede app te zijn. Op één klein dingetje na: je kon er niet mee printen. Dat grote gemis is nu opgelost, want met een nieuwe update voor het softwarepakket wordt printen eindelijk mogelijk.

De iPad-edities van Word, Excel en PowerPoint krijgen nu eindelijk AirPrint support, waarmee gebruikers via hun draadloze verbinding documenten kunnen printen.

Opties

Microsoft publiceerde ook een aantal screenshotswaarin de standaard printopties te zien zijn. Zo wordt het mogelijk om documenten in portrait of juist landscape te printen, of dat dubbelzijdig te doen.

Geen print-preview

Daar houden de printopties overigens ook wel een heel eind op. Wat nog steeds ontbreekt is de optie om een print-preview te bekijken, wat je bij Office-documenten toch nog wel graag wil zien. De blogpost waarin Microsoft de update aankondigt zegt daarnaast niet of die optie er in de toekomst nog komt.

Bug-fixes

Naast de print-update komt er ook een update voor de PowerPoint-app, waardoor het makkelijker wordt om via het touchscreen afbeeldingen over een dia te dragen. En uiteraard worden er in het hele Office-pakket diverse bugs aangepakt. In de blogpost zegt Microsoft overigens trots te zijn op hoe snel het met een update voor het bedrijf is gekomen. Na "slechts 33 dagen" een vrij essentiële update brengen... Nu maar hopen dat ze Internet Explorer wat sneller repareren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Office

Tags: