Microsoft brengt app-ontwikkelkit Visual Studio uit voor Windows 10

Microsoft heeft voor het eerst een ontwikkelaars-kit uitgebracht voor Windows 10. Met de Visual Studio Tools kunnen developers aan de slag met het ontwikkelen van apps voor het nieuwe platform, voor zowel de desktop als voor apps op de smartphone of tablet.
Het is de eerste stabiele versie van de ontwikkelaarstool. Vorige maand kwam Visual Studio CTP (Community Technical Preview) al uit, maar dit is de eerste versie van de ontwikkelkit die voor iedereen te gebruiken is. In ieder geval werkt de nieuwe kit met de Technical Preview, build 10041. Dat is de laatste build van het besturingssysteem.

Windows Insider-programma

Ontwikkelaars kunnen Visual Studio downloaden via het Windows Insider-programma, waar ook de algemene Technical Preview van het besturingssysteem te downloaden is.

Cross-platform

Met Visual Studio Tools kunnen ontwikkelaars apps bouwen voor Windows 10. Omdat het besturingssysteem straks cross-platform werkt, zouden alle apps in theorie moeten werken op alle apparaten. Onlangs doken echter al geruchten op dat mobiele apps niet zouden werken op de desktop. Daar heeft Microsoft nog niet op gereageerd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: app, ontwikkelaars, developers, visual studio tools