Microsoft biedt Google Drive- en Facebookintegratie in Outlook

Microsoft gaat gebruikers van Outlook.com (voorheen Hotmail) extra functionaliteit bieden. Zo komt er integratie voor het delen van bestanden vanuit Google Drive en kunnen er direct foto's van je Facebook-account per mail worden verstuurd.

De laatste jaren heeft de maildienst van Microsoft al wat nieuwe functionaliteit gekregen. Zo was het bijvoorbeeld al mogelijk om bestanden van de clouddiensten Box en Dropbox direct vanuit je mailbox met anderen te delen. Vanaf mei dit jaar is Microsoft ook begonnen met de uitrol van Outlook.com nieuwe stijl, waarbij de webinterface van de maildienst meer in lijn is met de Office 365-omgeving.

Vanaf oktober rolt Microsoft de nieuwe functionaliteit voor het delen van bestanden uit Google Drive en Facebook uit voor de webdienst van Outlook.com. iOS- en Android-gebruikers konden met de Outlook-app al eerder bestanden vanuit Google Drive en Facebook delen via de mail.

Office 365
De vernieuwingen gaan over enkele weken ook gelden voor de zakelijke versies van Outlook.com die onderdeel zijn van Office 365. Daar komt dan ook het delen van bestanden vanuit Dropbox en Box.com bij als nieuwe functies.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: facebook, outlook, bijlagen