abonneren

Microsoft bereidt zich voor op phablets met Windows Phone 8 Update 3

De nieuwste, zojuist verschenen derde versie van Microsoft’s mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 ondersteunt beeldschermen met een hogere resolutie. Hiermee bereid de softwaregigant zich voor op de komst van zijn nieuwe generatie ‘phablets’: apparaten die qua schermgrootte tussen een telefoon en een tablet inzitten.

Met het nieuwe besturingssysteem kunnen Windows Phone-smartphones met een full HD 1080p beeldscherm zes rijen tegels op het scherm weergeven. Kleinere telefoons staan rijen van vier tegels toe. Daarnaast brengt Windows Phone 8 Update 3 ondersteuning voor de snelle Snapdragon 800 quad-core processor. 

Ook nieuw aan de meest recente upgrade van Windows Phone 8 is de ondersteuning van auto-modus, een optie die bestuurders gemakkelijker van A naar B moet brengen. Ook is het mogelijk om de Windows Phone te gebruiken als draagbare Wi-Fi hotspot, zodat andere apparaten als tablets en laptops via de telefoon met het draadloos internet kunnen verbinden. Daarnaast voegt de update twee andere functies toe waar onze gebruikers om gevraagd hebben, namelijk het vergrendelen van de scherm rotatie en de mogelijkheid om apps af te sluiten in het multi-tasking overzicht.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie