Microsoft begint verkoop Raspberry Pi's met Windows 10

Microsoft is begonnen met het leveren van Raspberry Pi's met Windows 10 erop. Met dat besturingssysteem kunnen .NET-applicaties binnen Windows' IoT-core worden aangestuurd.

De minicomputers zijn verschenen in de Amerikaanse Microsoft Store. Het is niet bekend of de Pi's uiteindelijk ook in Nederland worden geleverd.

De mini-computer wordt geleverd in met een micro-sd-kaart van Sandisk van 8 GB waarom Windows 10 al geïnstalleerd staat.
 

Accessoires

Gebruikers moeten wel zelf de rest van het pakket nog kopen (of ergens in een kast opduikelen) zoals een micro-usb-oplader, een lan-kabel en een toetsenbord.
 

Hub

Microsoft kondigde Windows 10 voor de Raspberry Pi al tijdens de aankondiging van het besturingssysteem aan. Het gaat niet om een volwaardige desktop-versie van het OS, maar om een hub waarmee domotica-apparaten kunnen worden aangestuurd.
 

Windows IoT Core

Via de Raspberry Pi kunnen andere apparaten binnen een netwerk, zoals servers, op elkaar worden aangesloten. Om de Windows IoT Core te gebruiken, heb je naast de Pi ook nog een desktop nodig waar Windows 10 op draait. De Pi is dan aan te sturen via PowerShell.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: raspberry pi, internet of things, domotica, iot, windows 10 iot core