abonneren

Microsoft: Ask Toolbar is voortaan malware

De notoire Ask Toolbar wordt door Microsoft voortaan officieel aangeduid als malware. De meest recente versie van Windows Security Essentials (WSE) in Windows 7 en Windows Defender voor Windows 8/8.1 verwijderen de toolbar nu automatisch van je systeem.

De Ask Toolbar is al jaren een doorn in het oog van menig onervaren pc-gebruiker. Het programmaatje is onder andere gebundeld met Java en wordt vaak meegeïnstalleerd omdat de optie standaard aangevinkt staat.

Juist omdat Java op zoveel computers staat, zie je de toolbar van Ask.com vaak opduiken. Naast de toolbar in je browser wordt ook je standaard zoekmachine ingesteld op die van Ask.com. Die bezorgt je nauwelijks de zoekresultaten die je wilt en brengt je liever naar gesponsorde sites. Dit alles weer ongedaan maken is erg lastig en daarom steekt Microsoft er nu een stokje voor.

Zoekmachine

De beschermingssoftware van het bedrijf let specifiek op 'search protection functionality,' de code in de software die het zo lastig maakt je standaard zoekmachine weer terug in te stellen op iets anders. De Ask Toolbar bezit die code en heeft daarom voortaan een verhoogd veiligheidsrisico, aldus Microsoft.

Bron: Microsoft

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Malware, Ask

Nieuws headlines

Laatste reactie