abonneren

Microsoft rolt desktop-apps uit naar Windows 10 Mobile

Apps die voor de desktop-versies van Windows 10 zijn gemaakt, zullen worden omgezet zodat ze ook beter op de mobiele versie van het besturingssysteem draaien. Daarvoor wordt ook een nieuwe Qualcomm-chip ontwikkeld.

Hoewel het ecosysteem van Windows 10 zodanig is ingericht dat er bijna geen verschil is tussen de mobiele en de desktopversies van het besturingssysteem, moeten sommige apps toch worden gewijzigd om op bijvoorbeeld een Windows 10-smartphone te werken. Dat heeft voornamelijk te maken met de hardware en het verschil in het geheugen en processor.

Universele apps

Een aantal standaard Windows 10-apps kunnen nu nal zowel mobiel als op een desktopversie draaien, maar dat geldt niet voor de gewone applicaties. Microsoft gaat er in samenwerking met chipfabrikant Qualcomm voor zorgen dat toekomstige apparaten zowel mobiele als -desktop-apps kan gaan draaien. Daar is een aanpassing van de chip voor nodig, waarbij een deel van de chip dan kan worden gebruikt om een desktop-app virtueel te draaien.

De nieuwe Snapdragon-chip zal naar alle waarschijnlijkheid begin 2017 worden uitgebracht, tezamen met geschikte mobiele Windows 10-apparaten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10, universal apps

Laatste reactie