abonneren

Mi Notebook Air is MacBook Air-rivaal met Windows 10 en GeForce 940MX

Xiaomi komt met een Windows 10-notebook uit die veel wegheeft van een MacBook Air, maar ook op gebied van gaming zijn mannetje moet staan dankzij een losse videochip, de GeForce 940MX GPU.

Het Chinese bedrijf maakt er geen geheim van dat het de concurrentie aan wil gaan met Apple. Zo is er gekozen voor de naam 'Mi Notebook Air' en heeft ook deze een scherm van 13,3 inch. Toch is 'ie 13 procent dunner en 11 procent kleiner dan een MacBook Air, aldus Xiaomi. 

Specificaties

De notebook is uitgerust met een Intel Core i5-processor, 8 GB RAM en een aparte videochip, de GeForce 940 MX. Dat zorgt ervoor dat de Mi Notebook Air ook gamers aan moet spreken. Verder maakt een SSD van 256 GB er onderdeel van uit. Ook is er een een usbc-aansluiting aanwezig. De prijs komt omgerekend neer op 680 euro.

Kleinere variant

Daarnaast is er nog een kleiner, minder krachtig exemplaar onthuld. Deze heeft een scherm van 12,5 inch en draait op een Intel Core M3 processor, met een geïntegreerde grafische chip. De SSD is 128 GB groot. Deze variant kost circa 480 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Macbook, mi notebook air, Xiaomi

Nieuws headlines

Laatste reactie