Meld je aan als tester voor OS X Yosemite Beta

Als Apple-fan kun je je nog steeds opgeven om het nieuwe OS X Yosemite uit te proberen door je aan te melden voor het Beta-programma.

Apple lanceerde het nieuwe besturingssysteem tijdens de World Wide Developer Conference. Het nieuwe besturingssysteem wordt deze herfst gelanceerd. Developers kregen wel gelijk toegang tot de nieuwe software.

Nieuw besturingssysteem

Dat het nieuwe besturingssysteem niet gelijk wordt gelanceerd, heeft vast te maken met het feit dat Apple eerst wat kinderziektes wil elimineren, zodat er bij lancering geen grote problemen meer voorkomen.

Testen

Dus als je een ‘gewone’ sterveling bent zonder ontwikkelaarsaccount bij Appple, kun je je alsnog opgeven om de Beta-versie van het besturingssysteem te testen. Daar moet je niet te lang mee wachten, want er is maar plek voor een miljoen gebruikers die de Beta-versie willen testen.

Dit is wat je moet doen:

- Ga naar deze link en klik op de “Sign Up” knop

- Er wordt je gevraagd in te loggen met je Apple ID, vervolgens moet je de voorwaarden van het Beta-programma accepteren

- Vervolgens krijg je bericht als je de Beta-versie van Yosemite kunt downloaden

Niet zonder risico

Wees wel gewaarschuwd: Apple raadt aan om OS X Yosemite Beta niet op een hoofdcomputer te installeren, aangezien het nog steeds fouten en problemen kan geven. Het downloaden is dus niet geheel zonder risico.

Derde update

Mocht je het besturingssysteem al geinstalleerd hebben is dit ook handig om te weten: OS X Yosemite heeft inmiddels alweer een derde Beta-update gehad, die gisteren is uitgekomen. Daarin zijn al de nodige bugs gemaakt. Had je de Beta-versie op je computer staan, dan volstaat een update om de nieuwe versie te installeren. 

Lees ook: 

Dit zijn de belangrijkste veranderingen van iOS 8
Dit verandert er met Apple’s nieuwe OS X Yosemite

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Software

Tags: software, besturingssysteem, risico, updates, fouten, testen, os x yosemite