abonneren

Meizu Pro 6 Plus mogelijk interessant als Note 7-vervanger

Het wegvallen van de Galaxy Note 7 is een meevaller voor fabrikanten van concurrerende phablets, die nu met een beetje geluk een boost in sales mogen verwachten. Het Chinese Meizu springt daar op in met de Pro 6 Plus.

De Meizu Pro 6 Plus lijkt qua specificaties erg op de Note 7. Ook dit toestel heeft een 5,7 inch super-amoled-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, dezelfde octacore Exynos 8890-cpu, 4 GB RAM en 64 GB opslag. Er komt ook een variant met 128 GB aan.

De phablet heeft ook een vingerafdrukscanner met als extraatje een hartritmemonitor, en wordt opgeladen via een usb-c-poort. Een stylus ontbreekt verder en de accu heeft een iets lagere capaciteit, 3400 mAh tegenover de 3500 mAh in de Note 7.

Ander merk

De vraag is echter of voormalig Note 7-bezitters wel op een telefoon van een ander merk zitten te wachten. Onlangs bleek dat veel mensen het defecte toestel inruilden voor een andere van Samsung, met name de S7 Edge.

De imagoschade lijkt dus beperkt. Samsung-eigenaren kiezen ook na het Note 7-fiasco meestal weer voor een nieuwe Samsung-telefoon, zodra ze een nieuw toestel nodig hebben.

Prijs

Wellicht lukt het Meizu consumenten vooral over te halen op het gebied van prijs. De Pro 6 Plus gaat namelijk rond de 450 euro kosten, en dat is een stuk goedkoper dan de toptoestellen van Samsung. Of je 'm in de Nederlandse winkels tegenkomt, is nog niet zeker.

Het is wel de bedoeling dat de telefoon van Meizu in Europa lanceert, en 'ie dus niet uit China geïmporteerd hoeft te worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: meizu, pro 6 plus

Nieuws headlines

Laatste reactie