abonneren

Meizu onthult krachtige Pro 5 Ubuntu Edition-smartphone

Ubuntu krijgt als mobiel besturingssysteem langzaam maar zeker meer voet aan de grond. Het Chinese Meizu grijpt de MWC aan om de Meizu Pro 5 Ubuntu Edition te onthullen, de meest krachtige Ubuntu-smartphone tot op heden.

Het toestel heeft een fors 5,7 inch amoled-scherm met een 1080p-resolutie. De Samsung Exynos 7420 processor is goed voor 2,1 GHz rekenkracht in combinatie met 3 of 4 GB RAM, afhankelijk van je keuze voor respectievelijk de 32 GB- of 64 GB-versie.

Aan de achterkant zit een 21 megapixel-camera en daarnaast is er ruimte voor zowel een vingerafdrukscanner als een usb-c-aansluiting. Er passen twee sim-kaarten in en het geheugen is tot 128 GB uit te breiden via micro-sd.

De specificaties komen overeen met de 'gewone' Pro 5, die op Android Lollipop draait. De Ubuntu Edition is vanaf maandag te bestellen, wanneer ook de prijzen voor de toestellen bekend worden. Meizu wil de smartphone direct internationaal kunnen leveren.

Geen ondersteuning Convergence

Overigens kan de smartphone niet dienen als desktopvervanger, zoals bij de onlangs onthulde BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition-tablet wel het geval is. In theorie zou de usb-c-poort daar wel voor kunnen dienen, maar de Convergence-functie lijkt daar nog niet klaar voor te zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: meizu pro 5 ubuntu edition, mwc2016