abonneren

Mega-hack dwingt Zuid-Korea tot nieuwe ID-bewijzen voor hele bevolking

Zuid-Korea ziet zich mogelijk gedwongen alle inwoners van een nieuw ID-bewijs te voorzien. Hackers zijn er inmiddels in geslaagd de ID-gegevens van 80 procent van de bevolking in handen te krijgen.

20 miljoen nieuwe gegevens liggen op straat dankzij een hack op drie creditcardmaatschappijen, waaronder de gegevens van de president van het land. Daarover schrijft ABC News vandaag.

Experts claimen dat er sinds 2004 zo vaak aanvallen zijn geweest op banken en 'andere doelwitten,' dat persoonsgegevens van 80 procent van de 50 miljoen inwoners ondertussen zijn buitgemaakt.

De sjaak

Het ID-systeem van Zuid-Korea stamt uit de jaren '60. De nummers worden niet willekeurig gegenereerd maar zijn opgemaakt uit details als iemands geboortedatum en geslacht. De gegevens worden opgegeven voor allerlei zaken, van het openen van een bankrekening of instellen van een e-mailadres tot 'het kopen van een pakje sigaretten.'

Kwaadwillenden zetten dan ook alles op alles om de persoonsgegevens in handen te krijgen. Eens je ID-informatie is gestolen, dan ben je flink de sjaak. Zuid-Koreanen kunnen immers hun ID-gegevens niet aanpassen zoals ze dat met een gestolen wachtwoorden zouden doen.

Miljarden

Een aanpassing van het systeem zou de overheid naar schatting 650 miljoen dollar kosten. Bedrijven die de ID-informatie gebruiken zouden zelfs miljarden kwijt zijn, omdat ze mee moeten met de nieuwe nummers. 

Volgens de Zuid-Koreaanse overheid moeten verschillende nummers voor verscheidene doeleinden gebruikt worden, en bedrijven mogen die gegevens niet langer opslaan. Enkel nieuwe ID-nummers uitdelen is niet voldoende, omdat de dieven ze dan gewoon opnieuw zouden stelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Korea, id

Laatste reactie