Meerderheid tegen Facebook Timeline

Slechts één op twaalf Facebook-gebruikers is voorstander van de Timeline-functie. De tijdlijn-presentatie van Facebook wordt binnenkort standaard ingevoerd voor alle gebruikers.

Dit blijkt uit onderzoek door beveiligingsbedrijf Sophos onder 4000 Facebook-gebruikers. Meer dan 50%  is bezorgd over de verplichte Timeline-functie van Facebook. Acht procent denkt er wel aan te zullen wennen.  Sophos is zich er wel van bewust dat hun enquête niet helemaal representatief is. Omdat Sophos-bezoekers zich meer dan gemiddeld bekommeren over hun online-privacy. Wel geeft het aan dat de tijdlijn nu niet direct een functie is waar men op zit te wachten.

Facebook gaat binnenkort de Timeline-functie voor iedereen verplicht stellen. Nu is het nog aan de gebruiker zelf om te kiezen voor het weergeven van een tijdlijn van zijn Facebook-leven op basis van de gegevens die zijn ingevoerd op Facebook. De tijdlijn gaat niet verder terug dan 2004, het jaar waarin Facebook werd opgericht. Gebruikers worden de komende weken ingelicht over de Timeline-functie en hebben vanaf dan een week de tijd om hun Timeline te ontdoen van ongewenste inhoud.

Hoewel de tijdlijn enkel gebruikmaakt van de gegevens op jouw Facebook-pagina, zorgt het er wel voor dat alles heel makkelijk is terug te vinden voor andere gebruikers. Iets uit 2004 dat nu haast onvindbaar is, kan op de tijdlijn duidelijk naar voren komen.

Via: TGdaily

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten