abonneren

'Meer dan 24.000 verschillende Android-smartphones in omloop'

Er zijn momenteel meer dan 24.000 verschillende Android-smartphones op de markt. Dat blijkt uit onderzoek van OpenSignal.

24.093 Android-toestellen, om precies te zijn. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen er nog 18.796 waren. OpenSignal meet dat aan de hand van de toestellen die gebruikt worden om de apps van de onderzoeker te downloaden - meer dan 680.000 smartphones hebben die apps meer dan 10 miljoen keer gedownload.

Samsung is de grootste speler in de Android-markt, met een marktaandeel van 37.8 procent. Dat is wel minder dan een jaar geleden, toen het marktaandeel 43 procent betrof. In totaal zijn er maar liefst 1294 verschillende fabrikanten van Android-smartphones. Ook Sony, Motorola, Huawei, Asus en HTC zijn grote spelers, met elk tientallen verschillende soorten toestellen.

Te kust en te keur, maar...

Hoewel consumenten te kust en te keur hebben bij het uitkiezen van een Android-smartphone, heeft de fragmentatie volgens OpenSignal ook een keerzijde. Zo is de nieuwste Android-versie slechts op 18 procent van alle toestellen te vinden.

Oudere en daarmee onveiligere varianten van Android worden nog veelvuldig gebruikt, mede omdat sommige nooit de Lollipop-upgrade krijgen. De meeste Android-gebruikers draaien Android 4.4 Kit Kat, circa 40 procent.

Bron: OpenSignal

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Android

Laatste reactie