abonneren

McAfee opgepakt in Guatemala, maar niet voor de moord

McAfee is wel degelijk gevlucht naar Guatemala en is daar inmiddels opgepakt door Interpol. Hij heeft toegegeven dat hij eerder gelogen heeft over het manipuleren van de GPS-data in een foto waardoor zijn locatie bekend werd. Het verhaal gaat verder…

John McAfee, de man die antivirus-bedrijf McAfee oprichtte, is opgepakt in Guatemala. De reden is echter niet dat hij verdacht wordt van de moord op zijn buurman in Belize of een getuigenis daarover moet afgeven, maar simpelweg omdat hij illegaal in Guatemala is. Dat heeft de politie in Guatemala woensdag bevestigd.

Vrijwillig

McAfee ging uiteindelijk vrijwillig mee met de mannen Interpol, zo is in onderstaande video te zien. Hij verzekerde zich voor hij in de auto stapte er wel van dat hij niet uitgeleverd zou worden aan Belize. Hij is immers nog altijd van mening dat hij daar oneerlijk behandeld zal worden en waarschijnlijk zelfs gemarteld. Eerder meldde hij onder andere dat zijn hond vergiftigd was en overleden is door toedoen van de Beliziaanse politie.

Hij is dan ook het land uit gevlucht en ontweek hij eerder de politie bij een huiszoeking door zichzelf in te graven in zijn tuin met een kartonnen doos over zijn hoofd. De premier van Belize maakte hem vervolgens uit voor paranoïde gek.

Oops, foto’s hebben GPS-data

Vice maakt een documentaire over John McAfee en zijn leven op de vlucht. Onderstaande video is dan ook van hun hand. Eerder deze week onthulden medewerkers van Vice per ongeluk de locatie van John McAfee, door een foto te posten met GPS-data.

McAfee blogte vervolgens dat hij zelf de EXIF-data van de foto had bewerkt om zijn locatie alsnog geheim te houden. Dat is naar nu blijkt niet gelukt en de post is inmiddels verwijderd. Op zijn blog excuseert hij zich voor de misleidingen en leugens van zijn kant.

Bloggen in de gevangenis

McAfee was voordat hij gearresteerd werd van plan een grote persconferentie te houden in de aanwezigheid van de wereldpers en zei dat hij de beste advocaat van Guatemala in de arm had genomen. Nu is hij gearresteerd, maar blogt nog steeds wel. Hij zegt de persconferentie gewoon door te willen laten gaan. Dit verhaal is zeker nog niet afgelopen.

 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Belize, Antivirus, Mcafee, moord, john mcafee