abonneren

McAfee gearresteerd in Belize

John McAfee, de oprichter van het populaire antivirusbedrijf McAfee, is opgepakt in Belize. McAfee is woonachtig in dit land, maar lijkt nu slachtoffer te worden van zijn bekendheid. Hij heeft namelijk geweigerd smeergeld aan corrupte politici te betalen.

McAfee werd recentelijk bezocht door de GSU (Gang Suppression Unit), een organisatie die normaliter actie onderneemt tegen vijandelijke bendes in het land. De GSU heeft het onderzoekscentrum van McAfee geplunderd, ontnam hem zijn paspoort, schoot zijn hond dood en arresteerde hem op verdenking van illegaal wapenbezit. McAfee noemt deze verdenking onzinnig.

Vermoedelijk heeft McAfee zich met zijn gulle gedrag in de kijker gespeeld van corrupte politici. Enkele jaren geleden doneerde hij bijvoorbeeld een boot ter waarde van $1,2 miljoen dollar aan de kustwacht van Belize. Volgens McAfee wordt van hem verwacht dat hij politici smeergeld betaalt om in rust te kunnen leven, maar weigert hij hier aan te voldoen. De inval van de GSU zou hieraan gerelateerd zijn. McAfee bezit meerdere wapens, inclusief de bijbehorende vergunningen, maar de GSU heeft opzettelijk één van de vergunningen bij de inval vernietigd. Pas na enkele uren kon McAfee door middel van kopieën zijn gelijk aantonen. Wel krijgt het verhaal een staartje: de GSU beweert nu dat zijn paspoort nooit ingenomen is. McAfee heeft inmiddels juridische bijstand ingeschakeld.

Bron: Channel5

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Security

Tags: Mcafee, Antivirus