abonneren

McAfee belooft doorbraak in computerbeveiliging

Computerbeveiliger McAfee tilt op de IDF2011 een tipje van de sluiter op over de resultaten van de samenwerking met Intel genaamd “DeepSAFE”.

Door de beveiliging tegen virussen, trojaanse paarden, rootkits en andere malware in een aparte softwarelaag onder te brengen die geïntegreerd is met de hardware van Intel-processoren, wordt volgens McAfee het gat gedicht dat nu bestaat tussen bestaande antivirussoftware en Intels eigen, in hardware ingebouwde, beveiligingen.

McAfee is vorig jaar door Intel overgenomen, maar bestaat nog onder de Intel-paraplu als zelfstandige organisatie. McAfee verwacht met de DeepSAFE-technologie, die ontwikkeld is dankij de intensieve samenwerking met Intel, een voorsprong te kunnen nemen op andere leveranciers van computerbeveiligingsproducten. De huidige beveiligingssoftware werkt als een applicatie in Windows. Straks vinden belangrijke beveiligs taken plaats in de speciale softwarelaag tussen het besturingssteem en de hardware.

McAfee DeepSafe

Op de IDF demonstreerde McAfee de geavanceerde beveiliging tegen rootkits. Een PC met DeepSAFE zou in staat zijn geweest om belangrijke rootkits als Agony of Stuxnet te weerstaan. McAfee zal DeepSafe later dit jaar introduceren. In oktober organiseert McAfee daartoe een eigen event: Focus11

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord